FAQ vrijwilligers

Algemeen

De inschrijvingen voor vrijwilligers gaan open op 3 maart 2021.

Vanaf week 9 kan iedere Leidse student zich aanmelden als Mentor en als Crew. Ervaren mentoren kunnen zich ook aanmelden als Mentor Trainer.

Momenteel houden wij geen vaste deadline aan voor onze inschrijvingen, maar bij het gewenste aantal aanmeldingen zullen wij de inschrijvingen sluiten. Schrijf je dus snel in om zeker te zijn van een kans en kom bij de TMT op gesprekje!

Nee dit is niet nodig. Zo lang jij enthousiast bent en voldoende kennis hebt over Leiden, studeren en het studentenleven hier, zien wij jou graag als vrijwilliger!

De mentordag(en) vinden plaats op 9 en/of 10 augustus. De MT-dagen vinden plaats op 6 en 7 augustus. De crewdag vindt plaats op 8 augustus. 

Crew

Als reguliere crew houd jij de evenementen van de EL CID draaiende. Zo help je bijvoorbeeld met op- en afbouwen, beman je misschien een tap en begeleid je de mensen op locatie.

Er zijn verschillende soorten crew: reguliere crew, mediacrew, slaapwacht, foodcrew en sjoof (chauffeur van busjes). Wil je meer weten hierover? Klik dan hier! 

De crewdag is niet verplicht! Maar wel een hele gezellige dag om je medecrewers te leren kennen, over de EL CID te leren en nieuwe vrienden te maken!

Mentoren

Dit kan zeker! Op de mentordag in augustus krijg je als mentor alles te horen over wat je moet weten over het mentorschap. Zo kun jij voorbereid de aankomende studenten begeleiden tijdens de EL CID. 

Zeker weten! Geef je op samen met een vriend, vriendin, clubgenoot, huisgenoot of studiemaatje. Als jullie goed kunnen samenwerken is de kans alleen maar groter dat je mentor kan worden. Zorg dat jullie je allebei inschrijven via het formulier op de site. Geef daarbij je medementor’s emailadres zodat wij jullie als duo kunnen herkennen!

Ja dat kan! Als je jouw mentorgroepje wegwijs kan maken in Leiden en iedere dag voor jouw groepje klaar staan in Leiden, is het geen probleem.

De mentordag is op 9 en/of 10 augustus, dus houdt deze dagen in je agenda vrij. Tijdens de mentordag leer je van alles over het mentorschap. De exacte vorm is nog niet bekend. Houd vooral de socials in de gaten voor updates hierover!

Als je je hebt ingeschreven als mentor krijg je een mailtje. In deze mail kan je je aanmelden voor een tijdslot waarin je op sollicitatie kan komen bij de TMT. Deze tijdslots lopen tot eind mei.

Mediacrew

Je schrijft je gewoon in via het inschrijfformulier voor crew! Geef daarbij aan dat je Mediacrew wilt worden en naar welke functies jouw voorkeur gaat. Er wordt daar gevraagd naar jouw portfolio. Begin mei krijg je vervolgens een mail om op gesprek te komen.

Wanneer jij je aanmeld voor de mediacrew wordt er verwacht dat je al wat voorkennis hebt van film, fotografie, teksten schrijven of sociale media (afhankelijk van welke sub crew jij je aanmeld). Bijvoorbeeld, als jij filmcrew zou willen worden, is het fijn dat je al enige ervaring hebt met editen van video’s. Of als je tekst crewer bent, is fijn als een goed bent in speling en een gevoel voor schrijven hebt. 

Maar om goed aan de EL CID te beginnen, organiseren wij wel een inwerkmoment/training om ervoor te zorgen dat jij straks de EL CID visueel of tekstueel mooi vorm kan geven. Dit inwerkmoment wordt georganiseerd door de MediaCie en het moment zal in overleg met de crewleden worden gepland. Tijdens dit verplichte inwerkmoment leer je de mediacrew kennen en krijg je wat tips en tricks mee om tijdens de EL CID goed verslag te doen van alle evenementen.

Momenteel houden wij geen vaste deadline aan voor onze inschrijvingen, maar bij het gewenste aantal aanmeldingen zullen wij de inschrijvingen sluiten. Schrijf je dus snel in om zeker te zijn van een kans in de Mediacrew! 

MT'er

Ja! Je kan alleen MT’er worden als je al eens mentor bent geweest. Op die manier kan jij je eigen mentor ervaring meenemen in de training van je mentoren en zo zijn alle mentoren nog beter voorbereid.

De MT dagen zijn op 6 en 7 augustus

Zeker weten! Dus geef je vooral op als MT’er als je je kennis over het mentorschap wil doorgeven maar tijdens de EL CID niet aanwezig bent!

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met de TMT. Dit kan via [email protected]

Als je vragen hebt over de mediacrew, neem dan contact op met [email protected]

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2022!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »

Inschrijvingen EL CID zijn gesloten! Je kan je alleen nog aanmelden voor het digitale programma.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden