FAQ vrijwilligers

Algemeen

De inschrijvingen voor vrijwilligers gaan open op 3 maart 2021.

Vanaf week 9 kan iedere Leidse student zich aanmelden als Mentor en als Crew. Ervaren mentoren kunnen zich ook aanmelden als Mentor Trainer.

De exacte deadlines zijn nog niet bekend, maar houd er rekening mee dat de inschrijvingen voor mentoren en MT’ers in mei sluiten. De inschrijvingen voor Mediacrew sluiten op 1 mei en de inschrijvingen voor de andere soorten crew zullen sluiten op 30 juli.

Nee dit is niet nodig. Zo lang jij enthousiast bent en voldoende kennis hebt over Leiden, studeren en het studentenleven hier, zien wij jou graag als vrijwilliger!

De mentordag(en) vinden plaats op 9 en/of 10 augustus. De MT-dagen vinden plaats op 6 en 7 augustus. De crewdag vindt plaats op 31 juli.

Crew

Als reguliere crew houd jij de evenementen van de EL CID draaiende. Zo help je bijvoorbeeld met op- en afbouwen, beman je misschien een tap en begeleid je de mensen op locatie.

Er zijn verschillende soorten crew: reguliere crew, mediacrew, slaapwacht, foodcrew en sjoof (chauffeur van busjes). Wil je meer weten hierover? Klik dan hier! 

Mentoren

Dit kan zeker! Op de mentordag in augustus krijg je als mentor alles te horen over wat je moet weten over het mentorschap. Zo kun jij voorbereid de aankomende studenten begeleiden tijdens de EL CID. 

Mediacrew

Je schrijft je gewoon in via het inschrijfformulier voor crew! Geef daarbij aan dat je Mediacrew wilt worden en naar welke functies jouw voorkeur gaat. Er wordt daar gevraagd naar jouw portfolio. Begin mei krijg je vervolgens een mail om op gesprek te komen.

Wanneer jij je aanmeld voor de mediacrew wordt er verwacht dat je al wat voorkennis hebt van film, fotografie, teksten schrijven of sociale media (afhankelijk van welke sub crew jij je aanmeld). Bijvoorbeeld, als jij filmcrew zou willen worden, is het fijn dat je al enige ervaring hebt met editen van video’s. Of als je tekst crewer bent, is fijn als een goed bent in speling en een gevoel voor schrijven hebt. 

Maar om goed aan de EL CID te beginnen, organiseren wij wel een inwerkmoment/training om ervoor te zorgen dat jij straks de EL CID visueel of tekstueel mooi vorm kan geven. Dit inwerkmoment wordt georganiseerd door de MediaCie en het moment zal in overleg met de crewleden worden gepland. Tijdens dit verplichte inwerkmoment leer je de mediacrew kennen en krijg je wat tips en tricks mee om tijdens de EL CID goed verslag te doen van alle evenementen.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met de TMT. Dit kan via [email protected]