FAQ vrijwilligers

Algemeen

De inschrijvingen voor vrijwilligers gaan open op 1 maart 2023 bij het Winter EL CID Feest. Vanaf 2 maart kan je je ook online inschrijven!

Vanaf 1 maart kan iedere Leidse student zich aanmelden als Mentor, Crew en MediaCrew. Ervaren mentoren kunnen zich ook aanmelden als MentorTrainer. Je kan je voor crew inschrijven als reguliere crew, Sjoof (chauffeur), FoodCrew, Stroombaas en Nachtwacht. Verder bestaat de MediaCrew uit Fotocrew, Filmcrew en Social Mediacrew. 

Op dit moment staan alle inschrijvingen nog open! Schrijf je dus na 1 maart 2023 snel in om zeker te zijn van een plek als vrijwilliger van de EL CID 2023!

Nee dit is niet nodig! Zo lang jij enthousiast, een student bent en voldoende kennis hebt over Leiden, studeren en het studentenleven hier, zien wij jou graag als vrijwilliger!

De crewdag vindt plaats op 5 augustus, de MT-dagen vinden plaats op 8 en 9 augustus en de mentordag vindt plaats op 12 augustus. 

Crew

Als reguliere crew houd jij de evenementen van de EL CID draaiende. Zo help je bijvoorbeeld met op- en afbouwen, beman je misschien een tap en begeleid je de mensen op locatie.

Er zijn verschillende soorten crew: reguliere crew, mediacrew, nachtwacht, foodcrew, stroombazen en sjoof (chauffeur van busjes). Wil je meer weten hierover? Klik dan hier! 

De crewdag is niet verplicht voor reguliere Crew, Foodcrew, Nachtwacht en MediaCrew! Maar wel een hele gezellige dag om je medecrewers te leren kennen, over de EL CID te leren en nieuwe vrienden te maken!

Mentoren

Dit kan zeker! Op de mentordag in augustus krijg je als mentor alles te horen over wat je moet weten over het mentorschap. Zo kun jij voorbereid de aankomende studenten begeleiden tijdens de EL CID. 

Zeker weten! Geef je op samen met een vriend, vriendin, clubgenoot, huisgenoot of studiemaatje. Als jullie goed kunnen samenwerken is de kans alleen maar groter dat je mentor kan worden. Zorg dat jullie je allebei inschrijven via het formulier op de site. Geef daarbij je medementor’s emailadres zodat wij jullie als duo kunnen herkennen!

Ja dat kan! Als je jouw mentorgroepje wegwijs kan maken in Leiden en iedere dag voor jouw groepje klaar staan in Leiden, is het geen probleem.

De mentordag is op 12 augustus, dus houdt deze dagen in je agenda vrij. Tijdens de mentordag leer je van alles over het mentorschap. De exacte vorm is nog niet bekend. Houd vooral de socials in de gaten voor updates hierover!

Als je je inschrijft als mentor kan je je gelijk inschrijven voor een MentorMoment in het inschrijfformulier of krijg je een mailtje om je in te schrijven. Deze tijdslots lopen tot in juni.

Mediacrew

Je schrijft je in via dit inschrijfformulier! Geef daarbij aan welke soort Mediacrew je wilt worden en wat jouw portfolio is. Begin mei krijg je vervolgens een mail om op gesprek te komen.

Wanneer jij je aanmeld voor de mediacrew wordt er verwacht dat je al wat voorkennis hebt van film, fotografie of sociale media (afhankelijk van welke soort mediacrew jij je aanmeld). Bijvoorbeeld, als jij filmcrew zou willen worden, is het fijn dat je al enige ervaring hebt met editen van video’s. 

Om goed aan de EL CID te beginnen, organiseren wij een inwerkmoment/training om ervoor te zorgen dat jij straks de EL CID visueel of tekstueel mooi vorm kan geven. Dit inwerkmoment wordt georganiseerd door de MediaCie. Tijdens dit inwerkmoment leer je de mediacrew kennen en krijg je wat tips en tricks mee om tijdens de EL CID goed verslag te doen van alle evenementen.

Op dit moment staat de inschrijving voor de MediaCrew nog open! Schrijf je dus na 1 maart 2023 snel in om zeker te zijn van een plek als vrijwilliger van de EL CID 2022!

MT'er

Ja! Je kan alleen MT’er worden als je al eens mentor bent geweest. Op die manier kan jij je eigen mentor ervaring meenemen in de training van je mentoren en zo zijn alle mentoren nog beter voorbereid.

De MT dagen zijn op 8 en 9 augustus

Zeker weten! Dus geef je vooral op als MT’er als je je kennis over het mentorschap wil doorgeven maar tijdens de EL CID niet aanwezig bent!

Heb je vragen over Crew worden? Neem dan contact op met de CreAcie. Dit kan via [email protected].

Heb je vragen over Mentoren of MentorTrainer worden? Neem dan contact op met de TMT. Dit kan via [email protected].

Als je vragen hebt over de mediacrew, neem dan contact op met [email protected].

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2023!