MediaCrew

De vrijwilligersinschrijvingen zijn geopend! Schrijf je nu in als MediaCrew!

De MediaCrew van de EL CID is verantwoordelijk voor alle nieuwsberichten, foto’s, video’s en sociale mediaposts. Tijdens de EL CID ga jij samen met een groep enthousiaste studenten aan de slag om deze geweldige week visueel en tekstueel vorm te geven. Dus wil jij jezelf verder ontwikkelen op dit gebied en content creëren voor duizenden aankomend studenten? Dan is de MediaCrew iets voor jou!

Je draait de hele periode achter de schermen mee met de EL CID en zorgt ervoor dat alles zo mooi en goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Topfotografen, hobbyfilmers, journalistieke talenten, en content kanjers zijn dan ook heel belangrijk om alles up-to-date te houden. Met een hechte mediagroep ga je hard aan de slag om de EL CID zichtbaar te maken tijdens de week.

Lijkt dit jou leuk? Solliciteer dan nu!

Er zijn verschillende functies waarvoor jij je kunt opgeven:

2021-08-19 192834 Intern ©Milou Voogd 2

FotoCrew

Als fotograaf van de Mediacrew leg jij alle toffe evenementen tijdens de EL CID vast. Samen met anderen die passie hebben voor fotografie zorg jij ervoor dat de leukste momenten worden vastgelegd. Je werkt dus nauw samen met andere fotografen en zo is er zowel voor beginnende als gevorderde fotografen ontzettend veel te leren. De gehele week ben je bezig met fotograferen en doe je zo fotografiekennis op. Je begint met het maken van foto’s, daarna maak je een selectie van foto’s die je gaat bewerken en vervolgens worden deze foto’s gedeeld op de site en onze sociale mediakanalen. Voorafgaand aan de week vindt er een cursus plaats, zodat jij goed voorbereid op pad gaat tijdens de EL CID. Ben jij iemand die passie heeft voor fotografie en wil jij je hierin graag verder ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou, dus solliciteer voor de FotoCrew van de EL CID!

2022-08-19 170301 Intern ©Stijn Kuiper

FilmCrew

Ben je handig met een camera en kun je monteren? Met film kan je het beste laten zien hoe leuk de EL CID is en wat er allemaal te beleven is. Je komt backstage bij alle grote evenementen en mag met professionele camera’s aan de slag! Maak de aftermovie’s, het EL CID-journaal en andere toffe video’s! Je kan van ons enorm veel gezelligheid in een team vol met mensen die evenveel passie voor film hebben verwachten. Daarnaast mag je werken met professionele camera’s en werk je in teamverband aan verschillende projecten per dag.

2022-08-19 203432 Intern ©Stijn Kuiper

Social MediaCrew

Ben jij niet weg te slaan van Instagram en Tiktok? Kan jij je creatief uiten via sociale media? Dan is de functie Social MediaCrewer op jouw lijf geschreven! De Sociale MediaCrew is de crew met het meest diverse takenpakket. Zo help je met het maken van posts, het beantwoorden van DMs, het ondertitelen van video’s en het creëren van leuke Reels/Tiktoks. Voor de Social MediaCrew zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om content voor de socials te maken. Stap jij graag op mensen af om ze te interviewen of verschuil jij je liever achter je laptop om de leukste tekstjes te schrijven? Dan zijn we op zoek naar jou. We zijn op zoek naar mensen die graag taaltalenten zijn en passie hebben voor het achter de schermen bezig te zijn. Sta jij liever op de voorgrond om bijvoorbeeld mensen te interviewen, dan is dit ook helemaal de functie voor jou! Zoals je misschien al een beetje door hebt is de Social MediaCrew heel divers en dat maakt het juist zo leuk. Dus ben jij creatief op papier of op de socials? Solliciteer dan nu voor de Social MediaCrew van de EL CID!

Wie zoeken wij?

 • Je hebt ervaring met film, teksten schrijven, fotografie of sociale media (afhankelijk voor welke crew je kiest) en je bent heel erg enthousiast.  
 • Je bent student.
 • Je werkt geordend en projectmatig en kan overzicht houden. 
 • Je vindt het leuk om achter de schermen bezig te zijn. 
 • Je bent de gehele 
  EL CID 
  beschikbaar(12 t/m 16 augustus 2024). 
 • Je bent tevens de Crewdag (3 augustus) en de Mentordag (10 augustus) beschikbaar.

Wat bieden wij jou?

 • Een supergezellig team van studenten en de kans om ervaring op te doen binnen de media.
 • Een fantastische week en toegang tot alle activiteiten en feestjes van de EL CID.
 • Een zomerweek vol vrijheid en ruimte voor eigen initiatief, kennisontwikkeling en ervaring op het gebied van film, fotografie, teksten schrijven en social media marketing.
 • Ook krijg je gratis consumptie zoals lunch, avondeten, drinken, en zelfs een crew t-shirt.

 

Solliciteer nu!

Ben jij hobbyfotograaf, talentvol filmer, doorgewinterde dagboekschrijver of sociale media fan? Dan zoeken wij jou! Om een idee te krijgen van je kennis en kunde, upload je bij het inschrijfformulier iets van je werk. We zijn nieuwsgierig naar jouw creaties!

Per functie vragen wij het volgende van jou:

FotoCrew: 3 foto’s die jij zelf hebt gemaakt.

FilmCrew: 2 video’s waarin jij een bijdrage in had of zelf hebt geproduceerd.

Sociale MediaCrew: 1 post of social mediakanaal waar je aan hebt gewerkt.

Na je aanmelding ontvang jij van ons begin mei een mailtje om kennis te maken. Overigens is in het bezit zijn van eigen materiaal en apparatuur een pré, maar niet verplicht. Hierbij is voor FilmCrew fijn om een goede laptop te hebben voor het editen.


Heb je nog vragen?

Vragen over de MediaCrew? Stuur dan gerust een mailtje naar mediacie@elcid.leidenuniv.nl.