MediaCrew

Je kunt je inschrijven vanaf 16 maart 2022 !

De Mediacrew van de EL CID is verantwoordelijk voor alle nieuwsberichten, foto’s, video’s en sociale media posts. Gedurende de EL CID ga jij aan de slag om de EL CID visueel en tekstueel vorm te geven. Dus wil jij jezelf verder ontwikkelen op dit gebied en content creëren voor 4000 aankomend studenten? Solliciteer dan nu!

Je draait de hele periode achter de schermen mee met de EL CID en zorgt ervoor dat alles zo mooi en goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Topfotografen, hobbyfilmers en journalistieke talenten zijn dan ook heel belangrijk om alles up-to-date te houden! Met een hechte groep ga je hard aan de slag om de EL CID zichtbaar te maken tijdens de week! 

Er zijn verschillende functies waarvoor jij je kunt opgeven:

Mediacrew

Fotograaf

Een fotograaf bij de MediaCrew maakt tijdens de EL CID iedere dag op verschillende evenementen foto’s. Je werkt samen met een team van andere fotografen en de eindredacteur foto van de MediaCie, die het team aanstuurt. Op evenementen ben je altijd in duo’s plaatjes schieten. ‘s Middags en ‘s avonds zit je een paar uur in de werkruimte op Plexus om je foto’s te sorteren en te bewerken in Adobe Lightroom. Je foto’s worden veelvuldig gebruikt in verschillende vormen drukwerk en zullen de hele week overal voorbij komen op de sociale media kanalen! Heb je dus een scherp oog voor goede beelden, een goede camera tot je beschikking en kun je eventueel ook foto’s bewerken? Word dan EL CID-fotograaf!

Verzamelen - ©Remco den Arend

Filmcrew

Ben je handig met een camera en kun je monteren? Met film kan je het beste laten zien hoe leuk de EL CID is en wat er allemaal te beleven is. Je komt backstage bij alle grote evenementen en mag met professionele camera’s aan de slag! Maak de aftermovie’s, het EL CID-journaal en andere toffe video’s! Je kan van ons enorm veel gezelligheid in een team vol met mensen die evenveel passie voor film hebben verwachten. Daarnaast mag je werken met professionele camera’s en werk je in teamverband aan verschillende projecten per dag.

Tekstcrew

Tekstcrew

Heb jij een vlotte pen en ben je allergisch voor dt-fouten? Wil je je interviewskills verbeteren en de kans krijgen om jouw teksten voor een groot publiek te publiceren? Solliciteer dan voor de tekstcrew! Als tekstcrew ben je verantwoordelijk voor alle teksten die verschijnen op de app en de website. Tijdens de EL CID ga jij met je notitieblok op pad om deelnemers te interviewen, artiesten te ondervragen en de laatste nieuwtjes van ons introductieprogramma in woorden te vatten. 

2020-08-09-141659-Stad-en-studentenleven-©Remco-den-Arend-©

Redacteur Social Media

Kan jij niet zonder instagram, youtube en facebook? Is social media jouw hobby? Ben je creatief en kan je content vertalen naar sociale media? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken een Social Media Redacteur die ons helpt met ons social media-account. Denk aan, DMs beantwoorden, huisstijl toepassen, actief strategieën en tactieken te implementeren en natuurlijk heel creatief mee denken met hoe we het EL CID gevoel vertalen naar het online platform. Denk je dat dit bij jou past? Solliciteer dan nu! 

Wie zoeken wij?

 • Je hebt ervaring met film, teksten schrijven, fotografie of sociale media (afhankelijk voor welke crew je kiest) en bent heel erg enthousiast.  
 • Je bent student in Leiden aan de universiteit of 
  Hogeschool Leiden.  
 • Je werkt geordend en projectmatig 
  en 
  kan overzicht houden. 
 • Je vind het leuk om voornamelijk 
  achter de 
  schermen bezig te zijn. 
 • Je bent de gehele 
  EL CID 
  beschikbaar. 

Wat bieden wij jou?

Een super gezellig team van studenten en de kans om ervaring op te doen. Een fantastische week en toegang tot alle activiteiten van de EL CID. Een leuke zomer commissie met veel 
vrijheid en ruimte voor eigen initiatief
kennisontwikkeling en ervaring op het gebied van film, fotografie, teksten schrijven en social media marketing.  

Solliciteer nu!

Om alvast een beetje een idee het hebben van je kennis en kunde, kun je bij het inschrijfformulier alvast iets van je werk uploaden. No pressure, we zijn alleen alvast benieuwd! Dus van hobbyfilmer, doorgewinterde dagboekschrijver of sociale media fan, wij zoeken jou! Dus verzamel alvast de volgende bestanden als je gaat sollicteren en na je aanmelding ontvang jij van ons begin mei een mailtje om kennis te maken.

Foto: 3 foto’s.

Film: 2 video’s.

Tekst: 1 artikel/blog of een andere prachtige tekst waar je trots op bent! 

Sociale media: een voorbeeld post of sociale mediakanalen waar je aan hebt gewerkt. 

Heb je nog vragen?

Voor vragen over de Mediacrew, stuur een mailtje naar [email protected] 

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2022!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »