Wat is de EL CID?

De EL CID is het officiële introductieprogramma van de Hogeschool- en Universiteit Leiden. Of je nu uit de buurt van Leiden of Den Haag komt of van de andere kant van het land, je wel of niet op kamers gaat, of je wel of niet lid wilt worden bij een vereniging: de EL CID biedt een veelzijdig programma voor iedere eerstejaarsstudent. Centraal hierin staat dat je de stad, je studie en het studentenleven leert kennen. Daarnaast ontmoet je tijdens dit programma je medestudenten. Het is dus niet alleen dé ideale start van je studententijd, maar het is vooral ook heel leuk en gezellig!

De start van jouw studententijd
De EL CID is toegankelijk voor iedere eerstejaars student! Meer- of minderjarig, feestbeest of studiebol, Hogeschool student of Universitair student: het is voor iedereen een vliegende start voor zowel je academische als sociale leven aan de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden. Natuurlijk is deelname niet verplicht, maar de Universiteit en de Hogeschool bevelen aankomende studenten van harte aan mee te doen. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

Activiteiten
Onder begeleiding van twee mentoren zal jij met een groep van ongeveer 14 medestudenten de stad, je studie en het studentenleven leren kennen. Voorbeelden van activiteiten die de afgelopen jaren georganiseer zijn: een informatiemarkt, faculteiten blok, springkussen festival, rondvaart door de Leidse grachten, een stadstour, studentenspelshow, muziekavond en nog veel meer! Bekijk hier het programma van vorig jaar. Het programma van de EL CID 2023 wordt binnenkort bekend.

Terug in de tijd
De EL CID staat voor de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. De EL CID is de commissie die al 54 jaar de introductieweek organiseert voor alle eerstejaarsstudenten de Universiteit Leiden. Sinds een aantal jaar wordt de EL CID ook georganiseerd voor studenten van de Hogeschool Leiden.  De EL CID zal dit jaar plaats vinden van 12 t/m 16 augustus 2024. Om te weten wat je mogelijkheden zijn als student, is de EL CID lopen een must!

Video afspelen

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2024!

Fotoalbum vrijdag overdag EL CID 2023

Alweer de laatste dag van de EL CID. De deelnemers hebben vandaag kunnen genieten van een bruisende brunch waar een heerlijk glaasje (0.0%) champagne en croissantjes werden genuttigd. Daarna konden ze door naar het knutselkwartier, waar zij hun creativiteit konden uiten.

Lees verder »