Wat is de EL CID?

De EL CID is het officiële introductieprogramma van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Of je nu uit de buurt van Leiden of Den Haag komt of van de andere kant van het land, je wel of niet op kamers gaat, of je wel of niet lid wilt worden bij een vereniging: de EL CID biedt een veelzijdig programma voor iedere eerstejaarsstudent. Centraal hierin staat dat je de stad, je studie en het studentenleven leert kennen. Daarnaast ontmoet je tijdens dit programma je medestudenten. Het is dus niet alleen dé ideale start van je studententijd, maar het is vooral ook heel leuk en gezellig!

De start van jouw studententijd
De EL CID is toegankelijk voor iedere student! Meer- of minderjarig, feestbeest of studiebol, Hogeschool student of Universitair student: het is voor iedereen een vliegende start voor zowel je academische als  sociale leven aan de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden. Natuurlijk is deelname niet verplicht, maar de Universiteit en de Hogeschool bevelen aankomende studenten van harte aan mee te doen. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

Activiteiten
Tijdens de EL CID leer je de stad, je studie en het studentenleven kennen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom deze drie pijlers. Voorbeelden van activiteiten die de afgelopen jaren georganiseer zijn: een informatiemarkt, faculteiten blok, springkussen festival, rondvaart door de Leidse grachten, een stadstour, studentenspelshow, muziekavond en nog veel meer!

De vorm van de EL CID
Op dit moment zitten we in een bijzondere tijd, waarin veel restricties voor groepsactiviteiten en onzekerheden over de toekomst bestaan. Daarom is het nog onduidelijk hoe de EL CID van 2022 plaats zullen vinden. Er zal zeker een virtueel platform met daarop voor jou een informatief overzicht van het studentenleven worden aangeboden terwijl je tijdens het fysiek programma kennis zal maken met de stad Leiden, jouw faculteit, studiegenoten en diverse facetten van het studentenleven. Houd de sociale mediakanalen en de website van de EL CID in de gaten voor de laatste informatie.

Terug in de tijd
De EL CID staat voor de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. De EL CID is de commissie die al 52 jaar de introductieweek organiseert voor alle eerstejaarsstudenten de Universiteit Leiden. Sinds een aantal jaar wordt de EL CID ook georganiseerd voor studenten van de Hogeschool Leiden.  De EL CID zal dit jaar plaats vinden op 15 t/m 19 augustus 2022. Om te weten wat je mogelijkheden zijn als student, is de EL CID lopen een must!

Video afspelen

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2022!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »