Wat is de EL CID?

De EL CID is het officiële introductieprogramma van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden. Of je nu uit de buurt van Leiden of Den Haag komt of uit de andere kant van het land, je wel of niet op kamers gaat, of je wel of niet lid wilt worden bij een vereniging: de EL CID biedt een veelzijdig programma voor iedere eerstejaarsstudent. Centraal hierin staat dat je de stad, je studie en het studentenleven leert kennen. Daarnaast ontmoet je tijdens dit programma je medestudenten. Het is dus niet alleen dé ideale start van je studententijd, maar het is vooral ook heel leuk en gezellig!

De start van jouw studententijd
De EL CID is toegankelijk voor iedere eerstejaarsstudent! Meer- of minderjarig, Hogeschool student of Universitair student: het is voor iedereen een vliegende start voor zowel je academische als sociale leven in Leiden. Natuurlijk is deelname niet verplicht, maar de Universiteit en de Hogeschool bevelen aankomende studenten van harte aan mee te doen. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

Activiteiten
Onder begeleiding van twee mentoren zal jij met een groep van ongeveer 15 medestudenten de stad, je studie en het studentenleven leren kennen. Voorbeelden van activiteiten die de afgelopen jaren georganiseerd zijn een informatiemarkt, studieblok, springkussenfestival, rondvaart door de Leidse grachten, een stadstour, studentenspelshow, muziekavond en nog veel meer! Bekijk hier het programma van vorig jaar. Het programma van de EL CID 2024 wordt binnenkort bekend.

Terug in de tijd
De EL CID staat voor de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. De EL CID organiseert al 55 jaar de introductieweek voor alle eerstejaarsstudenten de Universiteit Leiden. Sinds een aantal jaar wordt de EL CID ook georganiseerd voor studenten van de Hogeschool Leiden. Sinds 2023 werken we ook samen met de Leidse mbo instellingen. De EL CID zal dit jaar plaats vinden van 12 t/m 16 augustus 2024. Om te weten wat je mogelijkheden zijn als student, is de EL CID lopen een must!

Video afspelen