Duurzaamheid

Eén van de dingen waar wij als EL CID naar streven is het maken van zo duurzaam mogelijke keuzes. We beseffen goed dat we niet alleen zelf de duurzame keuze kunnen maken voor tijdens de EL CID, maar ook al onze deelnemers bewust kunnen maken van de optie om voor duurzaam te gaan in de rest van hun studententijd.
 
Enkele duurzame keuzes die we maken voor tijdens de EL CID van 2024 zijn het serveren van uitsluitend vegetarische maaltijden, het overstappen van plastic wegwerpbekers naar recyclebare cups en het zo veel mogelijk samenwerken met lokale ondernemingen, om zo het aantal vervoerskilometers te beperken.
 
Tijdens de evenementen in onze EL CID zullen we onze deelnemers handvatten meegeven om duurzame keuzes te maken tijdens hun studententijd aan de Hogeschool of de Universiteit Leiden. 

EL CID & Sligro Leiden: een duurzame samenwerking

De EL CID werkt samen met Sligro Leiden op het gebied van duurzaamheid. Samen kijken wij hoe we verspilling tegen kunnen gaan en op een duurzame manier de lunch tijdens de EL CID kunnen verzorgen. 

Wist je dat?


Lunchafval

Wist je dat we in de EL CID in samenwerking met Sligro al ons lunchafval scheiden?​

Elektrisch

Wist je dat Sligro tegenwoordig ook elektrisch rijdt?​

Herbruikbaar

Wist je dat Sligro verspilling tegengaat door wat overblijft waar mogelijk herbruikt?​

EL CID & Voedselbank Leiden

De EL CID werkt samen met de Voedselbank Leiden. Al het onaangebroken overgebleven eten van de lunches gedurende de EL CID-week, wordt aan de Voedselbank gedoneerd. Een duurzame en maatschappelijk relevante samenwerking!