Duurzaamheid

Eén van de dingen waar wij als EL CID naar streven is het maken van zo duurzaam mogelijke keuzes. We beseffen goed dat we niet alleen zelf de duurzame keuze kunnen maken voor tijdens de EL CID, maar ook al onze deelnemers bewust kunnen maken van de optie om voor duurzaam te gaan in de rest van hun studententijd.
Enkele duurzame keuzes die we maken voor tijdens de EL CID van 2023 zijn het serveren van uitsluitend vegetarische maaltijden, het overstappen van plastic wegwerpbekers naar recyclebare cups en het zo veel mogelijk samenwerken met lokale ondernemingen, om zo het aantal vervoerskilometers te beperken.
Tijdens de evenementen in onze EL CID zullen we onze deelnemers handvatten meegeven om duurzame keuzes te maken tijdens hun studententijd aan de Hogeschool of de Universiteit Leiden. 

EL CID & Sligro Leiden: een duurzame samenwerking

De EL CID werkt samen met Sligro Leiden op het gebied van duurzaamheid. Samen kijken wij hoe we verspilling tegen kunnen gaan en op een duurzame manier de lunch tijdens de EL CID kunnen verzorgen. Bekijk de video hieronder! 

Video afspelen

Wist je dat?


Lunchafval

Wist je dat we in de EL CID in samenwerking met Sligro al ons lunchafval scheiden?​

Vegetarisch

Wist je dat alle maaltijden die Sligro in de EL CID levert vegetarisch zijn?​

Elektrisch

Wist je dat Sligro tegenwoordig ook elektrisch rijdt?​

Herbruikbaar

Wist je dat Sligro verspilling tegengaat door wat overblijft waar mogelijk herbruikt?​

EL CID & Grolsch

Grolsch heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit komt naar voren in de doelstellingen van Grolsch: het reduceren van energiegebruik, het maximaliseren van circulaire verpakkingen, het hergeberuiken van brouwerij-afval, en het reduceren van het watergebruik. Het waterverbruik en de CO2-uitstoot zijn beide sinds 2005 met 30% gedaald. Ook wordt vrijwel al het afval gerecycled (99,8%) en produceerde Grolsch het eerste krat ter wereld van 100%-gerecycled consumentenplastic. In de EL CID is dit onder andere terug te zien in het gebruik van duurzame ecocups op evenementen. Een samenwerking om trots op te zijn!

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2023!

MediaCie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Media Commissie (MediaCie)!

Lees verder »

TMT gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie)!

Lees verder »