Duurzaamheid

Eén van de dingen waar wij als EL CID naar streven is het maken van zo duurzaam mogelijke keuzes. We beseffen goed dat we niet alleen zelf de duurzame keuze kunnen maken voor tijdens de EL CID, maar ook al onze deelnemers bewust kunnen maken van de optie om voor duurzaam te gaan in de rest van hun studententijd.
Enkele duurzame keuzes die we maken voor tijdens de EL CID van 2024 zijn het serveren van uitsluitend vegetarische maaltijden, het overstappen van plastic wegwerpbekers naar recyclebare cups en het zo veel mogelijk samenwerken met lokale ondernemingen, om zo het aantal vervoerskilometers te beperken.
Tijdens de evenementen in onze EL CID zullen we onze deelnemers handvatten meegeven om duurzame keuzes te maken tijdens hun studententijd aan de Hogeschool of de Universiteit Leiden. 

EL CID & Sligro Leiden: een duurzame samenwerking

De EL CID werkt samen met Sligro Leiden op het gebied van duurzaamheid. Samen kijken wij hoe we verspilling tegen kunnen gaan en op een duurzame manier de lunch tijdens de EL CID kunnen verzorgen. Bekijk de video hieronder! 

Video afspelen

Wist je dat?


Lunchafval

Wist je dat we in de EL CID in samenwerking met Sligro al ons lunchafval scheiden?​

Vegetarisch

Wist je dat alle maaltijden die Sligro in de EL CID levert vegetarisch zijn?​

Elektrisch

Wist je dat Sligro tegenwoordig ook elektrisch rijdt?​

Herbruikbaar

Wist je dat Sligro verspilling tegengaat door wat overblijft waar mogelijk herbruikt?​

EL CID & Bud

Bud heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit komt naar voren in de doelstellingen van Bud: het reduceren van energiegebruik, het maximaliseren van circulaire verpakkingen, het hergeberuiken van brouwerij-afval, en het reduceren van het watergebruik. Met een waterverbruik van 3.1 liter water per gebrouwen liter bier zijn ze koploper in Nederland. Ook wordt vrijwel alle ingrediënten en verpakkingen gerecycled (99,9%). In de EL CID is dit onder andere terug te zien in het gebruik van duurzame ecocups op evenementen. Een samenwerking om trots op te zijn!

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2024!

Fotoalbum vrijdag overdag EL CID 2023

Alweer de laatste dag van de EL CID. De deelnemers hebben vandaag kunnen genieten van een bruisende brunch waar een heerlijk glaasje (0.0%) champagne en croissantjes werden genuttigd. Daarna konden ze door naar het knutselkwartier, waar zij hun creativiteit konden uiten.

Lees verder »