Duurzaamheid

Eén van de dingen waar wij als EL CID naar streven is het maken van zo duurzaam mogelijke keuzes. We beseffen goed dat we niet alleen zelf de duurzame keuze kunnen maken voor tijdens de EL CID, maar ook al onze deelnemers bewust kunnen maken van de optie om voor duurzaam te gaan in de rest van hun studententijd. 
 
Enkele duurzame keuzes die we maken voor tijdens de EL CID van 2021 zijn het serveren van uitsluitend vegetarische maaltijden, het overstappen van plastic wegwerpbekers naar recyclebare cups en het zo veel mogelijk samenwerken met lokale ondernemingen, om zo het aantal vervoerskilometers te beperken. 
 
Tijdens de evenementen in onze EL CID zullen we onze deelnemers handvatten meegeven om duurzame keuzes te maken tijdens hun studententijd aan de Hogeschool of de Universiteit Leiden. 

EL CID & Sligro Leiden: een duurzame samenwerking

De EL CID werkt samen met Sligro Leiden op het gebied van duurzaamheid. Samen kijken wij hoe we verspilling tegen kunnen gaan en op een duurzame manier de lunch tijdens de EL CID kunnen verzorgen. Bekijk de video hieronder! 

Video afspelen

Wist je dat?


Lunchafval

Wist je dat we in de EL CID in samenwerking met Sligro al ons lunchafval scheiden?​

Vegetarisch

Wist je dat alle maaltijden die Sligro in de EL CID levert vegetarisch zijn?​

Elektrisch

Wist je dat Sligro tegenwoordig ook elektrisch rijdt?​

Herbruikbaar

Wist je dat Sligro verspilling tegengaat door wat overblijft waar mogelijk herbruikt?​

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2021!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »

Inschrijvingen EL CID zijn gesloten! Je kan je alleen nog aanmelden voor het digitale programma.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden