Organisatie

De organisatie van de EL CID 2024 bestaat uit een team van vijf studenten die zich één jaar lang fulltime bezig houden met de organisatie van de EL CID. Dit bestuursjaar loopt van 1 september tot 31 augustus. In een jaar tijd organiseren deze vijf studenten een evenement voor 4000 eerstejaarsstudenten en meer dan 1000 ouderejaarsstudenten. 

Doordat het bestuur ieder jaar wisselt, blijft de organisatie dynamisch en krijgt ieder bestuur de kans om het introductieprogramma naar eigen invulling vorm te geven. Zo heeft de EL CID elk jaar een ander thema, een andere uitstraling en is de invulling van de verschillende evenementen elk jaar weer geoptimaliseerd. Dit bestuursjaar draait dus echt om ambitie, enthousiasme en creativiteit.

Om een fantastische EL CID neer te zetten bedenkt en organiseert het bestuur vele evenementen. Ook zoeken zij sponsoren en werven zij honderden vrijwilligers. Bovendien wil het bestuur zo veel mogelijk aankomend studenten verwelkomen in de stad en deze alle mogelijkheden geven. Hiervoor wordt er ook nauw contact met studentenverenigingen en andere studentenorganisaties onderhouden.

EL CID bestuur 2024

EL CID bestuur 2024

Wij stellen ons even voor!

Canali Korkmaz

Voorzitter en Acquisitie II

Hé, mijn naam is Canali, 21 jaar, en houd van zwemmen. In goede banen wil ik dit jaar ook de EL CID leiden als voorzitter. Ik woon in het mooie Leiden , studeren gebeurt aan de campus in het nabije Den Haag. Daar pak ik volgend jaar mijn studie Bestuurskunde weer op. Wanneer ik niet bezig ben met de EL CID, ben ik vaak thuis met huisgenoten aan het bankhangen of buiten van een Social Deal aan het genieten met m’n zusje. Mijn eigen EL CID herinner ik me nog goed; lid worden van Quintus bij het dispuut Cobra, het Leids Eerstejaars Festival en vrienden maken voor het leven. Verder vervul ik bij de EL CID ook de functie Lid Acquisitie II en de rol van voorzitter bij Stichting LOCI (het landelijke overlegorgaan voor introductieweekbesturen). Wat ik het leukst vind aan mijn functies is het contact met alle partners. Met enthousiasme organiseer ik met mijn bestuur het begin van je studententijd en ik hoop jou dan ook volgend jaar te verwelkomen bij je stad, studie en Leidse studentenleven!

Dave Zwart

Penningmeester en Secretaris

Hoi ik ben Dave, 21 jaar oud en de secretaris en penningmeester van de EL CID. Als student geschiedenis hier in Leiden vind ik het prachtig om inmiddels de 54e EL CID te mogen organiseren. Mijn EL CID liep ik in 2020 en dit was het jaar dat eigenlijk alles online was en ik slechts 1 dag in Leiden had. Toch wist deze ene dag mij ervan te overtuigen om lid te worden van Quintus, een keuze waar ik nooit spijt van zal krijgen door de vele vrienden die ik daar heb gemaakt. Ik vind het prachtig om elk jaar weer duizenden studenten naar Leiden te zien komen voor de meest geweldige periode in het leven, je studententijd. Dat is ook waarom ik de EL CID zo mooi vind. Ik wil me graag inzetten om elke student een stevige basis te geven hier in de stad en te zorgen dat je al vele mensen kent als je hier aan je studie begint door meteen ondergedompeld te worden in het Leidse studentenleven. Heb jij een vraag over de EL CID? Mail mij dan vooral.

Myrthe Lubbers

Vicevoorzitter, Lid Intern en Promotie

Heyhey! Ik ben Myrthe, 23 jaar en ik ben bezig met de psychologie master Training and Development. Dit jaar ben ik de vicevoorzitter, lid intern en promotie bij de EL CID. Ik begeleid met trots en enorm veel enthousiasme onze drie mooie commissies; de TMT, CreAcie en MediaCie. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijk voor alle promotie dit jaar! In 2017 ben ik als deelnemer verliefd geworden op de EL CID. Daarna ben ik twee jaar mentor geweest, een jaar MediaCrew en afgelopen jaar zat ik in de MediaCie. Ik hoop dat ik ook dit jaar alle lieve deelnemers en fantastische vrijwilligers een onvergetelijke week kan bezorgen. Als je mij spreekt over de EL CID dan is er een grote kans dat je me op en neer ziet springen van enthousiasme. Wil jij dit meemaken? Dan hoop ik jou te zien tijdens de aankomende activiteiten van de CreAcie en de mentor- of crewdag!

Teun van Balen

Lid Deelnemers en Acquisitie I

Hoi hoi! Mijn naam is Teun, ik ben 23 jaar en klaar met mijn bachelor Molecular Science and Technology. Voordat ik aan mijn master begin, vervul ik een jaar lang de rol van lid Deelnemers & Acquisitie I bij de EL CID. Ik zal er dus voor zorgen dat alle aankomende studenten van Leiden goed geïnformeerd en enthousiast worden over de EL CID-week van 2023, en ook dat het benodige geld er is om de week te laten draaien :)! Na jaren mentor te zijn geweest en de beste weken van mijn leven te hebben beleefd, geef ik nu graag wat terug door mij een jaar lang in te zetten voor de EL CID.  Mijn hobby’s zijn klussen, cheesecakes maken die ik vervolgend niet kan opeten omdat het eerst 4u in de koelkast moet en natuurlijk uitgebreid borrelen met vrienden. Heb je een vraag over de EL CID? Twijfel dan niet om me aan te spreken! 

Lianne Belt

Lid Logistiek

Hey! Ik ben Lianne, 24 jaar oud en ik ben bijna klaar met mijn master Occupational Health Psychology. Als Lid Logistiek van het EL CID Bestuur lever ik een bijdrage aan de leukste week van het jaar door bijvoorbeeld te zorgen dat overal stroom aanwezig is, alle verenigingen en organisaties zich kunnen laten zien en het contact met de Gemeente soepel verloopt. Dit laatste vind ik extra leuk om te doen, aangezien ik als geboren en getogen Leidenaar graag bezig ben met de mooiste stad die er is! Ik vind het erg leuk dat ik dit kan doen door me in te zetten voor de EL CID, omdat ik de EL CID in 2017 zelf heb gelopen elk jaar met volle teugen geniet als vrijwilliger. In mijn vrije tijd korfbal ik, maak ik een wandeling in de natuur of kook ik een nieuw gerecht. Tot slot ben ik groot fan van het concept “EL CID dansje” en dans ik deze altijd vol passie. Ik kijk heel erg uit naar de EL CID-week en alles wat daarbij komt kijken (in het bijzonder natuurlijk naar ons eigen EL CID dansje)! Heb je een logistieke vraag of wil jij graag stroombaas worden tijdens de EL CID? Mail me dan vooral!

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2024!

Fotoalbum vrijdag overdag EL CID 2023

Alweer de laatste dag van de EL CID. De deelnemers hebben vandaag kunnen genieten van een bruisende brunch waar een heerlijk glaasje (0.0%) champagne en croissantjes werden genuttigd. Daarna konden ze door naar het knutselkwartier, waar zij hun creativiteit konden uiten.

Lees verder »